vorige
Karper in Nederland: historie en herkomst Meer vislessen in 2014 (video) Nederlandse vangt wereldrecord karper voor vrouwen Waardering en geld voor inzet groene boa’s Bezwaarschrift nettenvisserij Nieuwe Waterweg Verslag I.A.M. Brandenburg Duitsland (video) Laatste wedstrijd TopCompetitie karpervissen Lage Vaart HSV Naarden-Bussum organiseert succesvolle jeugddag Vissen uitvinders van seks (video) België wint overtuigend Allan Gilbert Memorial 2014 NVWA treedt op tegen vissers in beschermd gebied Hengelsport- en Botenbeurs 2014 wordt een knaller! (video) Streetfishing competitie Sportvisserij MidWest Nederland Koppel karperwedstrijd 'In de duisternis van de nacht' Vissen bezorgt Anderlechtspeler problemen (video) Intrek glasaal: geen reden voor gejuich. Dit was de Pike Experience 2014 Sportvisser met dochtertje bedreigd en van auto beroofd Prachtig Nederlands teamresultaat tijdens Feederinterland Duitsland-Nederland Onderzoek naar landelijke ontwikkelingen visstanden gestart Vissen verdwijnen uit tropische regio's 'Visfanaat' Jeroen van der Boom klaar voor Expeditie Robinson Bewijs: van sportvissen word je een beter mens! Quota zegenvergunningen Veluwerandmeren fors omlaag De SNB en Sportvisserij Limburg vernieuwen websites Beroepsvisser met ondermaatse snoekbaars betrapt Jochem Myjer ontvangt eerste 'SportvisserREISgids Stad Groningen' (video) Nederland presteert uitstekend op World Carp Classic (video) Ramon Ansing wint TC Feeder 2014 Spannende strijd tijdens NK Kust Junioren en Dames
volgende

rss feed

Occupy Urk!

344 mensen vonden dit top! Ik vind dit ook top!
Share |

Reacties

Link naar deze reactie

Ja je kan de beroepsvissers het niet al te kwalijk nemen, ik kom uit Urk en sprak pasgeleden met een beroepsvisser. Door de waterzuiverings installatie in Tollebeek is het water te schoon en zit er te weinig voedsel in. Hierdoor zijn bepaalde vis-standen in het ijsselmeer drastisch achteruit gegaan. Door het palingverbod moeten deze mensen een andere weg zoeken. Dit is dus de wit en roofvis die er nog zwemt in het ijsselmeer. voorbeeldje: Vanmorgen de eerste verkoop van week 47 3 aanvoerders 1543kg Blei 54kg Karper 50kg Snoekbaars 12kg Snoek en 4 kg Bot Dit is de vangst van 3 vissers van 2/3 dagen. pak hem beet 1600kg vis. Opbrengst? zo'n 1500 euro. 500 euro per schip.-brandstof,-verzekering,-belasting houden ze zo'n 200/300 euro over. dus een 70 euro per bemanningslid. Dus--> de vissers gaan nog meer en meer vangen, door meer uren te maken. om het hoofd boven water te houden.

Geplaatst door riesie93 Van 15:19 op 29 November 2011 Dit is niet oké

Link naar deze reactie

@riesie93 heb geen iedee hoe het daar is maar woon hier in harderwijk en hier is in het veluwe meer een paar ton brasem er uit gehaald om het water sgooner te krijgen omdat men helder water wou. aleen stikt het hier nu vanhet wier en word dat weer een probleem en zijn er weer plannen om brasem uit te zetten op het veluwe meer. dus lijkt het me eerder dat het water sgooner is geworden door dat de brasem er weg gevangen is of ....??

Geplaatst door gertwouters Van 19:27 op 29 November 2011 Dit is niet oké

Link naar deze reactie

Mooi pleidooi!

Geplaatst door Guid0 Van 20:14 op 29 November 2011 Dit is niet oké

Link naar deze reactie

@gertwouters, Dat zeg ik toch. het water is TE schoon. De weinige brasem zal hier ook wel in meespelen. Maar door de waterzuiveringsinstallatie zitten er bijna geen voedingsstoffen in het water. Begrijp me niet verkeerd trouwens, ik ben ook tegen deze vangsten hoor. 1500kg blei, die dingen wegen gemiddeld 300 gram ofzo. Dat zijn er dan bijna 5000 stuks. en dat in 3 dagen ofzo. Maar ja, de regering moet gewoon gaan inzien dat de dorpen aan het ijsselmeer gigantisch kunnen verdienen aan de sportvisserij, denk aan verhuur bedrijven. hengelsportwinkels. maar ook de eetgelegenheden en dergelijke. Hoor nog wel eens verhalen van mijn opa, over middagjes vissen bij de ketelbrug. Waarbij er minimaal 30 maatse baarzen werden gevangen en 10 maatse snoekbaarzen. Nu vis je de hele middag en mag je een gebedje doen als je er 1tje vangt.

Geplaatst door riesie93 Van 22:36 op 29 November 2011 Dit is niet oké

Link naar deze reactie

precies ^^

Geplaatst door gertwouters Van 19:40 op 30 November 2011 Dit is niet oké

Login om een reactie te plaatsen.

Locatie

Foto's